Perut sakit tidur telentang

Assalamualaikum mommies.. ni kehamilan sy pertama selepas hampir 2 tahun menunggu..now baru 8w.. perut sy sentiasa akan x selese bila tido telentang.. sy tido mengereng je setakat ni..adakah sakit macam tu normal? ada x yg sama pengalaman dengan sy? sebab review kawan2 yg dh preggy sebelum ni mereka cakap simptom tu jd bila dh trimester ketiga.

8 Balas

Sama. Terlentang 5 saat dah perit kt perut. Dr start tahu pregnant memg dah latih tidur & bedrest mengiring kiri / kanan. Lebih selesa & selamat utk baby.

5y ago

Yeayhh💪💪

sy pon skit klau tdo telentang sis ..dr 7 week smpai skrg tdo mengiring je .. klau tlentang mmg xdpt tdo prt rs x selesa ... now ay bru je 10 week ..

5y ago

ye..mmg tu je la haha..bntal mmg xckup 1..kat perut msti ltk 1 bru selesa..

Ada kawan saya tidur mengiring ke kanan sakit. So dia tidur mengiring ke kiri. Tidur ikut selesa sis. Kalau terlentang tak boleh, mengiring jela sis.

5y ago

Yela sebab ada kawan pun tak boleh terlentang katanya. Boleh kiri kanan je

ibu2 seloknya tidur mengiring kiri or kanan...time bangun pun sama...perot tiada tekanan atau senak ....

5y ago

Thanks info nye sis😘

Kenapa sy terlalu selesa dgn terlentang 😅😅 now 10w.. Mengiring takleh tahan sbb perut dh beso

5y ago

Hehe..

Sy plak suke mniarap,smpai suami tgur ksian bby skit, huhu tbiasa dri dlu,sush nk ubah,

5y ago

Itulah,sdang usaha ubh smntara kcik lg ...huhu

mcm sy,7w da mmg xleh tdo telentang.. mgiring je kiri kanan..

5y ago

Kiri kanan je lh yg boleh😅

Sama la sis.. Hihi