posisi tido..

Sejak dh masuk 11 minggu ni..tido mlm x lena..pusing kiri salah,kanan salah sbb tekak loya ..bila bgun..x de pulak loya tu..telentang salah..meniarap salah...last2 tido2 ayam smbil duduk..mommy semua posisi tido ape yg selesa..

14 Balas

Kalau boleh lepas ni jgn tido meniarap LG sis, sbb awak bwk baby dlm perut, doctor tak bg tido meniarap & melentang.. Risiko sis baby boleh lemas tak cukup oxygen. Nti bila perut da besar, baby da 5 bulan ke atas seelok nyer tido mengiring saja kiri Atau kanan. Mengiring ke kiri lebih baik, oxygen senang sampai kpd baby dlm perut. LG satu lapik bantal kecik di bawah perut supaya baby dlm perut tu selesa sikit.. Sy just sharing info yg penting saja. Sis jgn kecil hati ye... Utk kebaikan bersama. 🤗 Sbb sy pun mula2 tak tahu kemudian doctor n mak sy byk tunjuk ajar... 😘

saya pun hadapi masalah sama. 🙈 . harap semua baik baik saja, boleh jumpa posisi tidur yang selesa. lain org, lain badan nya, boleh rujuk semua contoh yang ada ya, . take good care 😊💕

Sy pn kne prkara yg sama, klu nk tido memg x selesa klu x taruk bntal kt bwah perut. N make sure tidur pada posisi mengiring, hope dpt membantu. 💕

Paling bgus posisi tdr semasa mengandung adalah sebelah kiri ya mom...

Saya tak kisah tidur macam mane asalkan ada laki kat sebelah!😅

Cabaran sis.. jgn biar perut kosong. Nanti lg rase loya..

Sya tido sebelah kiri.. Tapi bantal kena tinggi sikit..

Biasa tidur mengiring..kiri kanan asyik tukar2 je posisi.

Nurse x bg tido meniarap sis..

Sy lebih selese mengiring😀