Berat badan naik

Assalamualaikum mommies, nak tanya.. kalau tiap kali checkup berat badan naik lebih dari yang sepatutnya, akan ada effect apa apa ke waktu nak bersalin nanti? Dah try kawal makan tapi bila checkup mesti berat badan naik lebih.. huhu

8 Balas

Sy esok checkup,.. Risau juga nie sbb bila timbang, berat terlebih ... Minggu nie tetiba berat naik, minggu lepas elok je ikut berat yg disyorkan.. Dah control makan pun, tapi ntah kenapa.. Air manis pun x ambil sgt tapi tulah, still naik.. Ke sbb jarang membuang.. Rasa nak membuang tu ada tapi x keluar pun.. Esok baru tahu semua keputusan dari klinik camna, sbb 36w nie waktu yg penting katanya.. Penentu sama ada bersalin awal atau ikut due date.. Gipun esok sy kena ambil darah utk hb,.. Dan pemeriksaan menyeluruh.. If berat badan naik banyak dorg risau nanti baby besar dan bila dah bersalin ibu susah nak turunkan berat.. Itu jela yg sy kena bagitau.. MGTT sy alhamdulillah OK,.. Semoga dipermudahkan urusan kita semua.. Aamiin