Pregnancy 32 weeks

Assalamualaikum mommies, maaf saya just nak bertanya. Semenjak pregnant ni nafsu bersama suami sy berkurang dan apabila bersama suami sy kurang cecair pelincir. So, ketika bersama suami kemaluan sy jd pedih sedikit. Adakah itu normal ketika pregnant ye? Maaf kalau soalan ini kurang menyenangkan. Sy takut sy jd mati pucuk je sbb takde nafsu nk bersama ketika pregnant ni ๐Ÿ˜‚

9 Balas
 profile icon
Tulis jawapan

Normal je sis. Saya siap duduk bincang dengan suami saya sebab saya rasa keringgg je. Bila kering rasa la pedih kalau bersama, kang saya pulak yang tak selesa, so untuk elakkan benda ni, kami bincangg macam mana nak selesaikan ๐Ÿ˜‚ Suami saya pun faham je sebab hormon pregnant memang bertukat tukar. Bukan sebab mati pucuk, sebab hormon tak betul ๐Ÿ˜Š cuba bincang dengan husband sis, ada je cara untuk spend intimate time sama sama, cuma kena effort lebih sikit dari both pihak ๐Ÿ˜‚ apa apa pun, kalau kita still mampu, kena jalankan tanggungjawab. Kalau dah bincang husband faham, alhamdulillah, dua dua akan dapat manfaat inshaAllah ๐Ÿ˜

Baca lagi

normal tur sis.. klu nk elakkn pedih boleh sapu vigon coconut oil tanamera... brand tur jer saya rasa selamat sbb dh pkai dr ank pertama n sampi no. 3.. lps tur lps abis pantang pun memula pelincir kurang so pkai nie jer.. saya x berani nk beli gel pelincir dekat drugstore

Saya pun sama. ๐Ÿฅฒ dia macam kosong takde rasa apa apa selain rasa sakit je ๐Ÿคฃ. Dr, tukang urut pun ada pesan untuk banyak bersama lagi lagi masa dah trimester 3 ni. Tapi tulah, segan nak cakap dengan suami yang saya takde rasa apa apa sebenarnya. Huu

TapFluencer

sma la..dari awal pregnant lg kta dh kurg cecair..pedih bila bersama..nafsu pon mcm xdk dhh๐Ÿ˜‚xtringinn..tpi layankn je laa..sbb tu pon slaah stu cara nk mudhkn kta bersalin..

Saya dri awl pregngt smpai da trismter 3 xprnh bersama suami sbb xd nafsu lngsung ๐Ÿ˜ญ hari hri ckp dgn suami dia paham tapi hati ni serba salah q๐Ÿ˜ญ๐Ÿ˜ญ

normal sis. saya pada minggu ke 35 nafsu dah berkurangan. bersama suami pun hanya untuk memenuhi hajat suami je. hehehe.

Saya nafsu tu ada tapi malas tu mengatasi segalanya HAHAHAHAHA ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ๐Ÿคฃ

3mo ago

Sama ya kita hahahahaha

saya pun mengalami perkara yg sama jugakk ๐Ÿ™‹

sebiji ngan sya sis.. sama