Pregnancy 32 weeks

Assalamualaikum mommies, maaf saya just nak bertanya. Semenjak pregnant ni nafsu bersama suami sy berkurang dan apabila bersama suami sy kurang cecair pelincir. So, ketika bersama suami kemaluan sy jd pedih sedikit. Adakah itu normal ketika pregnant ye? Maaf kalau soalan ini kurang menyenangkan. Sy takut sy jd mati pucuk je sbb takde nafsu nk bersama ketika pregnant ni 😂

11 Balas

Normal je sis. Saya siap duduk bincang dengan suami saya sebab saya rasa keringgg je. Bila kering rasa la pedih kalau bersama, kang saya pulak yang tak selesa, so untuk elakkan benda ni, kami bincangg macam mana nak selesaikan 😂 Suami saya pun faham je sebab hormon pregnant memang bertukat tukar. Bukan sebab mati pucuk, sebab hormon tak betul 😊 cuba bincang dengan husband sis, ada je cara untuk spend intimate time sama sama, cuma kena effort lebih sikit dari both pihak 😂 apa apa pun, kalau kita still mampu, kena jalankan tanggungjawab. Kalau dah bincang husband faham, alhamdulillah, dua dua akan dapat manfaat inshaAllah 😁

normal tur sis.. klu nk elakkn pedih boleh sapu vigon coconut oil tanamera... brand tur jer saya rasa selamat sbb dh pkai dr ank pertama n sampi no. 3.. lps tur lps abis pantang pun memula pelincir kurang so pkai nie jer.. saya x berani nk beli gel pelincir dekat drugstore

Saya pun sama. 🥲 dia macam kosong takde rasa apa apa selain rasa sakit je 🤣. Dr, tukang urut pun ada pesan untuk banyak bersama lagi lagi masa dah trimester 3 ni. Tapi tulah, segan nak cakap dengan suami yang saya takde rasa apa apa sebenarnya. Huu

sma la..dari awal pregnant lg kta dh kurg cecair..pedih bila bersama..nafsu pon mcm xdk dhh😂xtringinn..tpi layankn je laa..sbb tu pon slaah stu cara nk mudhkn kta bersalin..

Saya dri awl pregngt smpai da trismter 3 xprnh bersama suami sbb xd nafsu lngsung 😭 hari hri ckp dgn suami dia paham tapi hati ni serba salah q😭😭

6mo ago

maaf puan jgn amalkan begitu. bnyak masalah rumah tangga punca dari nafkah batin. faham kita mengandung tiada nafsu tapi suami masih ada nafsu just kita bagi dia yg buat. tunaikan tanggungjawab kita

Same sy sis . Kering sangat . Mule tu risau gak mati pucuk ke aku ni 🥲 mse ank first tu okeh je . Ank ke dua ni . Nfsu ilang terus 😆

normal sis. saya pada minggu ke 35 nafsu dah berkurangan. bersama suami pun hanya untuk memenuhi hajat suami je. hehehe.

Saya nafsu tu ada tapi malas tu mengatasi segalanya HAHAHAHAHA 🤣🤣🤣🤣

1y ago

Sama ya kita hahahahaha

normal but atasi masalah kita guna air atau pelincir yg bersesuaian

saya pun mengalami perkara yg sama jugakk 🙋