Pregnancy 32 weeks

Assalamualaikum mommies, maaf saya just nak bertanya. Semenjak pregnant ni nafsu bersama suami sy berkurang dan apabila bersama suami sy kurang cecair pelincir. So, ketika bersama suami kemaluan sy jd pedih sedikit. Adakah itu normal ketika pregnant ye? Maaf kalau soalan ini kurang menyenangkan. Sy takut sy jd mati pucuk je sbb takde nafsu nk bersama ketika pregnant ni 😂#seriusnanya #ingintahu #pleasehelp #firstmom #bantusharing

17 Balas

Sy dari 1st trimester takde rasa. Husb tegur knape dia sentuh mcm tak mendatangkn effect apape 😅 then sy ckap jelah sorry sy pun tajyau knape mmg takde rasa. Bukan buat2. Tapi dia tau sy mcm mana sblm preg. N berubah terus lepas preg. Alhamdulillah dia paham. Kdang ade je sy ajak sbb kesian dia 2/3 minggu dibiarkan. Cuma sy ckap klau boleh bagi sy punya basah dulu. Boleh je cuma ambik masa 10minit jugak lah 😅 ada tanye juga, ramai ckap normal. Ada org semakin bernafsu, ada yg hilang terus.

6mo ago

saya pregnant 9 wks tapi bernafsu cuma tak macam sebelum pregnant sbb penat gila tapi kering kontanggggg macam padang pasir. pedih dia jangan cerita laa hahaha pakai lubricant jalan kejap je lepas tu kering balik 🫠 nasib husband tabah saya selalu bersama bagi lepas gian je 😅 kalau rasa kesian kan husband tangan/mulut/peha pun boleh guna juga tu hehe 🥰

normal je sis...sye mse ank sulung smpai ke nk bersalin.. seminggu sekli pling skit . klu x 2kli seminggu...skli skng preggy yg kedua.. mase minggu 12.. smpai 15.. tiap2 mnggu...masuk minggu 18 smpailh skng 25w..xde terpikir nk bersama.. bersama sbb pikirkn suami...wlpn suami jenis memahami...ye lh...dh nma nye lelaki kn...tp ..jd skit.. trus ckp ngn suami...ngeri plak tbe2 sakit😂😂

normal sis. da hjung2, rse mcm seram n ngilu time nak bersama tpi xdela sket. hritu sye cekup kk, air kencing detect mcm ada drah. doc risau klau batu karang/kuman. tpi result ok. nurse ckp mngkin sbb bersama dgn suami da hjung2 ni, luka kt dlm sikit sbb kte pnye da xbnyk air n kering. so normal je sis.

sy lak dah 35w, dah dekat 2 bulan tak bersama.. tidur pun boleh kira berapa kali je sekali sepanjang tahun nie.. anak dah ramai (3), lgpun dia tidur berdengkur... hahaha... anak dah ramai lain pulak ragamnye.. takut lambat bersalin je sbb dah lama tak bersama, sbb takde bukaan takde kena sentuh

sy pun sama. baru 28w, tp sepanjang pregnant ni ad la dlm 3-4 kali nk bersama tp separuh jalan sebab sakit. sy kurang nafsu spnjg pregnant so bawah tu kering, pelincir tak keluar. sy pon ingt sy ni ada masalah ke, mati putik ke apa 😭😭 hrp2 lepas bersalin nafsu okay balik la 😭😭😭

saya terbalik, tgh pregnant 31w tapi nafsu tu still ada. bila ajak suami, dia yg taknak so dah hampir 7bulan la kami tak bersama. dah try convince dia yg bersama time pregnant untuk bagi senang beranak tapi dia yg takut lebih 🤣 redho jela sis...

1y ago

samaaaaaa... huhuhu

sayaa selalu pedih waktu bersama sbb kering sampai nangis2 hahah..suami dah redhaa dah kalau sy nangis tu dia pun terus down sian dia huhu..tp nak buat cane..n mmg takda nafsu pun tak tau nape..harap lps bersalin normal.la.balik

Sy pun ada masalah yg sama, sy 34 weeks dan sy x bernafsu langsung, jadi sy pakai pelincir untuk bersama, tapi still sakit sgt2 mcm malam pertama. Huhuhuhu mcm mana nak follow tips banyakkan bersama kalau mcm ni pun dah sakit sgt

1y ago

kann duk fikir mcmna nak bersama akhir2 nnt sakit woo😭😂

normal time prgnant bwh tu kering.. sy pun cmtu jgk.. lpas tu sy jd lambat nk klimaks maybe tak larat perut besar😂

sama sis ... saya pun mcm tu .. sejak awal pregnant sampai sekarang .. nafsu bersama tu kurang ... huhuhu .. kadang kesian jugak kat suami 🥺