Folid Asid

Assalamualaikum momies2 Nk tnya .. Betul ke folid asid x boleh mkan sbiji sehari ? Mak mertua sya ckap x boleh mkan sngat sbb nnti anak besar dlam perut .. Doktor pulak sruh mkan sebiji sehari ? Mintak pandangan ?

75 Balas

Folid acid tu dr awal 4weeks sy makan smpai 3 bulan. Lepastu sambung makan iron tablet smpai nak masuk 6 bulan dah skrg. Alhamdulillah tak pernah ada apa apa. Baby membesar ikut weeks yg sepatutnya. Better ikut nasihat doctor sis 😅