vitamin kk

assalamualaikum ibu² semua , sya nak tnya ada tak ibu² yg dpat vitamin ni?? sya bru dpat smlam , and sya trlupa nk kena mkan brape biji . tak tau lahh samada sya tersilap mkan ke apa . sya mkan pagi sbiji dan mlam sebiji . klau terlebih mkan ada kesan apa² tak?? rasa rsau nihh . kndungan baru 5week#firstbaby .

vitamin kk
5 Balas

Nurse sy prnah bgtau takde kesan makan ubat ni berlebihan sbb badan akan serap ubat tu secara optimum dan selebihnya akan disingkirkan melalui penyahtinjaan. Sebaiknya makan jumlah seperti yg disarankan oleh dr

2y ago

*ikut jumlah

ni ubat tambah darah sis, ada folic acid semua kat dalam. kena makan sehari sebiji je. tapi better tanya balik nirse waktu bila sesuai makan ubat ni. supaya penyerapan tu betul. baru lah baby sihat!😘

Dia kena makan 1 hari sebijik je sis, so means kalau sis dah makan pagi 1 biji, malam takyah makan dah. So repeat balik pagi keesokannya 1 biji lagi okay

Makan sehari sebiji je..sy selalu mkn sblm tido untuk elakkan loya😅 kalau terlebih makan tu x sure pulak. Boleh refer nurse nnt..xpun cuba google..

Saya ade makan ni... 1 biji malam sebelom tidor 30 minit selepas makan