Kami Bukan Doktor

Assalamualaikum mom to be dan mommies ? Seha selalu baca soalan pertanyaan yang menjadi kerisauan kepada mom to be dan juga mommies. Seha cuba juga menjawab. Dan bukan dalam pengalaman seha. Seha idak la jawab kerana boleh mengundang bahaya. Yang bahayanya. Bila soalannya bertanya pasal spotting/bleeding n etc. Jika mom to be or mommies merasa boleh membawa kemudaratan kepada kandungan. Tak perlu tanya, seha rasa. Boleh pergi ke hospital/klinik untuk lebih details. Dan jika soalan berkaitan tentang kepelikan yg berlaku dan doktor pun kata normal. Saya rasa mom to be or mommies harus percaya kepada doktor kerana mereka lebih arif. Bukan kepada kami2 yang bukan doktor. Kecuali mereka yang ada pengalaman yang boleh menjawab. Tapi bagi seha. Lebih baik dengar kata doktor dari dengar dengan orang lain. Walaupun begitu. Depends on masing2. Boleh ja tanya. Tapi bab2 bahaya elok la dipercepat pergi hospital. Tak yah tunggu jawapan dari rakan2 dalam ni. Kami bukan doktor. So jaga diri anda. Semoga dipermudahkan kepada kita semua. InnShaAllah. ?? #peacenowar #smile

2 Balas

Setuju. Biasanya sy jawab based on pengalaman sendiri. Tapi lebih elok jika yang mgalami terus rujuk doktor.

.. Betul3x!.