RECOMMENDED NAPPY CREAM FOR BABY

Assalamualaikum & hi mom to be dan mommies ??? Seha nak share nappy cream yang bagus sangat2. ‼️‼️ SERIUSLY ??? Sudocrem memang terbaik. Seha memang tak guna yang lain. Sesuai untuk baby dan orang dewasa tau ? Seha dah guna Sudocrem ni sejak baby seha berumur 4 hari. Waktu tu baby Seha ruam susu di muka. Berbiji2 merah tau. Dah macam jerawat putih2. Dan kulit semakin kasar. Sian dekat baby... Seha masa tu guna nappy rash lain. Memang tak ada kesan langsung. Semakin banyak pulak ruam kat muka. Dari pipi ke dahi. Huhu... So Seha baca di group ibu2 ada akak2 yang experience suggest sudocrem. So Seha try la Sudocrem ni. Dalam masa 30minit sahaja. Merah2 ruam dekat muka baby dah hilang. Ya Allah bersyukur sangat2. Bukan setakat muka ja. If baby seha ada ruam dekat bahagian area kemaluan or punggung pun Seha apply. Memang mujarab dan berkesan ? Sekarang baby Seha dah 9m. Still pakai Sudocrem. Tiap2 hari Seha letak di muka baby Seha macam day cream gitu. Kiki?? Dan umi dia juga tumpang pakai juga if ada mana2 yg gatal. ?? So Sudocrem ni mommies2 boleh beli di farmasi ya ? Semoga membantu mom to be dan mommies yang anak ada masalah ruam susu dan lain2 ? #sudocrem #recommendednappycream

RECOMMENDED NAPPY CREAM FOR BABY
35 Balas

mmg sgt bgos . sy pkai kn juga kt ank sy . msih ad smpai skrg wlau pon beli mse dy NB . dh umo sethn setgh ank sy pkai pon sehari je esk da ok ruam kt celah2 . sgt sesuai tok ank apabila mrk alami msalah cirit birit . mst asik tuka pampers . bila asik tuka pampers mst naik ruam kt punggung n kemaluan ank . sesuai juga tok ruam alergik .

5y ago

ahaha ye mmg normal klau bby kuat peluh ni sis . ank buah sy pon mcm tu . sbb dy tembam sgt . smpai xnmpk leher ny . sekrg da sethn lebih pon msih naik ruam kt bhagian muka dn leher dy . smoge cpt la ilang ruam ny . kne kerap mndi ank kuat peluh ni . xmndi kerap xpe asal kn ad kain basah bersih yg bole lap . jgn lap pkai napkin . napkin kesat . kesian nt mlecet 😂 . lap pkai kain lembut tu sis . In Shaa Allah ilang la tu nt ruam ny

Alolo comelnya ank awk sis.. Da sihat tue yg senyum je baby... 😘Boleh tahu x hrga brpa tue snng nk bajet msukn dlm list nnti..??

4y ago

Yg 60 gram dlm RM15. Saya guna dr anak baru lahir sampai sekarang dah nak masuk 4 Bulan still x abis lagi

Kalau ada alergic skin teruk mcm ezema ada sesuai ngan ni ada tak...sy pakai ni makin teruk ezema sy pas bersalin czer

Ada yg ckp cream ni utk private part je... Too agresif for facial skin. But i dont know....

Kalau bby ruam panas, mkne ye die xleh kalau cuaca pnas, boleh apply cream ni jgk ke?

Boleh letak dkt pelipat2 baby x? Bby sy slu kena gegata dkt celah2 pelipat n leher..

4y ago

Ok tq suggest..

Saya nak tanya sudocream ni kalau org dewasa kena ruam dekat peha boleh pakai ke.

Ada kesan apa2 tak kalau anak garu muka lepas sapu sudocrem ni sis ?

Bersepah krim ni slalu je jumpe at farmasi.. Bagus ramai yg rekomen

Boleh ke letak muke baby yg ade ruam? Sbb tulis nappy cream