intan

Assalamualaikum mamy semua 3 bln boleh ke mnum cendol teringin sgt

10 Balas

Boleh je sis. Jgn la terlampau terikat sgt or ikt ckp org semua benda x blh makan. Ice & air manis tu boleh je mnm sis. Kopi nescafe pun boleh. Dktr KK yg ckp dgn sy, 'puan nk mkn mnm apa boleh je xde masalah jika puan takde penyakit berbahaya mcm darah tinggi & diabetis yg tggi.' Tp kita ni berpada la nak makan mnm pun. Jgn la 24/7 nak mnm ice & air manis je. Boleh kurangkan pengambilannya & quantity gula & ais dlm mnmn kita. Jgn sekat apa yg sis nak mkn mnm. Just kawal quantity je & th badan kita ni elok ke x nk mkn mnm itu ini..

Waalaikumsalam. Boleh je. Sye pon mse pregnant tringin mkn cendol. Ajk suami lepak skali smbil kne tiup angin ptg..

Boleh je.. Tp jgn kerap.. Yg xbolehnya mngkin sbb ada ice.. Ice xbrapa elok utk kandungan

Boleh je sis. Tapi jangan banyak sangat sampai setiap hari. Takut kena GDM pula :)

5y ago

Tq sis Lps ingin je sis

Ok sis tu lah ade yg kata x boleh jadi trpinga nk MKN ke x

Waalaikummussalam. Blh je cendol. Sedapnyaaaa

blh je sis tp jngn slalu nnt gdm

5y ago

Tu lh ini x thn sgt teringin ye

Bolehhhh 😍😋😋

Boleh je sis

Bolehh