Darah nifas berhenti cepat

Assalamualaikum kak saya baru bersalin 3 March 2022 dan start hari ni darah sudah tidak keluar, setetespun dah saya tunggu dari petang hari ke 4 dan sampai 24 jam hari ke 5 terus tak de setetespun darah, normal tak kak? Pasal luka jahitan saya termasuk banyak karena bersalin dengan vacuum dan dibantu didorong 6 nurse. Sedang saya antara sadar dan tak time tu. Luka jahitan masih sakit sekali walaupun konsumsi obat penahan nyeri setiap hari. Berapa lama ya kak biasanya jahitan kering dan luka nyerinya hilang? Pasal jangankan untuk duduk untuk berbaring saya boleh rasa Ade scratch terbuka tapi time tengok semua tak de jahitan buka.

1 Balas

Lepas mandi atau buang air, ada keringkan luka jahitan depan kipas tak? Hosp ada bagi ubat kuning?