Luka bersalin

Salam.. sekarang saya dalam pantang 13 hari.. bersalin normal. tapi luka jahitan masih belum kering.. lepas mandi bila lap bahagian luka jahitan tu guna tisu, ada darah sikit2.. normal ke ya?

4 Balas

awk guna ubat kuning kerap kat luka dan pad juga letak sy pantang 8hari alhamdulillah hari ke 5 luka da kering g checkup doktor kata mcm tak jahit and sangat bagus penjagaan sy kerap cuci dan keringkan pas kering mst sapu ubat kuning and pad pun letak ubat kuning alhamdulillah hari 3-4 sy da buang air besar juga 🤭🤭 walaupun takot takot tp tk boleh tahan saya tetap membuang skrg boleh bergerak langkah besar sikit

11mo ago

boleh 👍🏻 , masa sblum kluar wad nurse tk ad bg ke ? biasa dia akn bg ubt kuning dan ubt sapu untuk tali pusat ank

kalau sy,setiap kali kencing dan tukar pad,mesti cebok guna larutan air garam. tak pedih pun kena luka. sy tak guna ubat²,hanya garam sahaja. buat setiap hari ya. berjalan dan bergerak pun hati². pengalaman bersalin 3 anak semua berjahit🤭🤭

Wslm.. Hye.. Sy dlm pantang 10 harii.. Bersalin normal.. Alhamdulillah luka sy dah kering.. Sy guna ubat kuning yg hospital bagii jee.. Setiap kali kencing, setiap kali tuu sy guna ubat kuning..

11mo ago

Boleh wakk.. Bgtau jee ubat kuning yg utk lepas bersalin

Normal sis, saya pon hari ni hari ke 14 pantang, bersalin normal. Setiap kali lap lepas buang air atau mandi akan ada darah sikit2 lagi

11mo ago

Nasib baikk.. risau kalau jahitan terbuka ke apa..