masalah hb

Assalamualaikum ibu²...nak tanye, sapa kat sini darah hb kurang ea.. Lepas tu kenabuat cucuk zincofer pulak untuk pekatkan darah untuk 3hari? Kalau lepas buat tu, darah pekat ke nanti ea? Lepas tu, sapa jugak ukuran perut dah 34week dlm kandungan 34minggu lebih mcm tu ea.. Normal ke mcm tu?

1 Balas

Ukuran perut sis berapa? Sy dlu 34w ukuran perut 34cm. Hb pula tak pernah lepas 11 sbb talesemia trait. Nurse kata jgn sampai kurang dr 10 nanti kena suntik kat punggung😊

5y ago

Ukuran perut 34inci jugak sis... Esok lusa n 27 haribln kena tmbh cacair zincofer untuk pekat darah.. Kena cucuklah jawabnya sis. Dahlah setiap kali 1hari tu 500ml ke tmbh cecair zincofer tu... Risau la pulak jwbnya.