keguguran

Assalamualaikum ibu2 sekalian..nk tanya ada x pengalaman ibu2 yg pernah keguguran pd kandungan 8minggu 5days yg ada sdh heartbeat baby tp keguguran..tp lepas keluar lum lg ada bentuk baby cuma darah g2 jer dan isi2 yg hancur??please share pengalaman2 tq semua

3 Balas

Kenapa mcm kisah sy hari niiiii??? 😭😭sy pi kk.sblm ni dah 7 weeks. Dah ada heartbeat pulak. Lps tu today buat scan ada baby tu 8 weeks 5 days. Tp jantung dia pulak tkde. So now tgh rrfer pi hospital. Sy tkde turun drah/ tanda keguguran pun. Tp nak mcm mana? Sy risau gila sbb sblm ni mcm ni juga. Baby kene cuci sbb jantung tkde. Masa 8weeks4days. Yaallah kuatkan akuuuu... Tolong laa. 😭

4y ago

Semoga dipermudahkan urusan awak, jangan stress, rehat bnyak2, akak dulu lepas kluar ward tu, memang baring ja, xkluar pi berjalan mana2 dah dalam masa 2 minggu tu. Makan makanan sihat, makan buah buahan. Kerja rumah semua suami yg buatkan.

Sy pun sdg berpantang sis msk 2minggu lbh dah..doktor ada pesan bg trun period skurang2 3x bru plan mengandung lg..ni kehamiln ptama sy dah cm ni.semoga kehamilan seterusnya kita dpt merasa jua melahirkan anak yg sihat kan sis..dlm berpantang nxt time ada sdh tngisan anak kita dgr..inshaallah..aamiin.

Sy gugur masa hamil 8minggu aWAl bln 10 .. memang belum ada bentuk lg cuma dlm kantang seketul darah sahaja npk urat2 camtu.. Awal lg memang tak ada bentuk lg sis.. Sy pantang 3minggu.. So skg ni berusaha hamil balik.. Doakan yee.. Semoga ada rezeki.. Amin..

4y ago

Tp doktor ckp yg bgni yg blum menjadi tkut kandungan anggur sbb kalo kandungan 8minggu lbh bilang ada bentuk kecil sdh..risau btl sy.