Share pengalaman korang

Sy nak tanya kalau korang pernah ada pengalaman keguguran/ spotting darah? Sebab skg sy pregnant anak ke dua, kandungan sy lebih kurang 7weeks, sy ada spoting darah on off tp blm byk.. Skg ada jg rasa cramp2 perut, sakit pinggang tp x kuat sgt lah.. anak pertama sy x macam ni.. sy dah pergi doctor tp xdapat kesan apa, scan nampak kantung & kantung masih nampak bentuk normal saja, tp belum nampak baby & heartbeat, doc kasi 3 minggu lg utk repeat scan.. boleh tak korang share pengalaman keguguran/spoting darah? Sbb skg mum sgt risauu.. 🥺

2 Balas

bnykkn bed rest. elakkan buat krja. klau boleh baring , baring ja. bngun bila betul² perlu. jgn bgi tekanan dkt bhgian perut. jgn over thinking.. bnyk berckp dgn baby bnda baik².. bnykkn berdoa smoga ada keajaiban utk baby.. sy kndungan pertama kerap spotting. tpi on off. seminggu tu skali je kluar. next week kluar lgi. kdngan tu tk bertahan lama smpai 18w ja. sbb sy krja naik turun tangga. dlm masa yg sma doc ada jgk bgi ubat kuatkn rahim. btw , jga permakanan jgk

1mo ago

Tq sharing awak.. hopefully baik2 la..masa anak 1st sy xda experiance mcm ni.. mgkn sy penat jg urus anak.. turun naik tangga ..🥲

pernah gugur dulu waktu 7weeks. Mula2, keluar darah sikit, lepastu tu keluar banyak nonstop selama seminggu, darah fresh.. Tak lama lepastu, kantung jatuh sendiri.. complete miscarriage tanpa perlu cuci. Banyakkan berehat dan jgn buat kerja berat2.

3w ago

susah hati juga kandungan skg dh 7weeks..lagi 2weeks nk scan balik..anak 1st dan 2nd xpernah plak trun drh spotting cmni..dh 4hari cmni..jd rsau...doc ada bg ubat kuatkan rahim..hopefully baby sy baik2 sja...🥺