Coffee dan Caffeine

Assalamualaikum Ibu2 ✨. Saya ingin tanya ibu2 yang suka minum coffee dari sebelum pregnant macam mana ibu2 kawal ya untuk minum coffee semasa pregnant? Saya dari sebelum mengandung memang akan buat coffee atau 3 in 1 every morning, sebab saya bekerja sebagai pembantu peribadi. Kalau saya tak ambil susah untuk fokus dan buat kerja. Pernah tukar rutin minum tea setiap pagi. Tapi susah juga. Seminggu sahaja bertahan lepastu berubah minum coffee semula. Saya ada terbaca kalau boleh waktu pregnant kurangkan minum coffee dan minuman bercaffeine. Ibu2 ada solusi tak 😫😫.

6 Balas

minum je. beli nescafe yg decaf punya. xde caffeine

12mo ago

Salah tu awak. Decaf coffee still contains caffeine. It just the percentage of caffeine is lesser.