fibrod

assalamualaikum... harini sy pegi scan,, Alhamdulillah 8w5d...nampak heartbeat...kebetulan baby gerak2....tp doc ckp sy ade fibrod... sape2 ade pengalaman mcm sy tak kt sini... ??

6 Balas

sy pun ada fibroids..baru tahu ada fibroids masa scan 7 minggu..semua sekali ada 3 dan satu fibroids tu agak besar 6cm..risau dan down juga sebab mmg ada family history fibroids masa mengandung..terus jumpa pakar lepas beberapa hari scan kat klinik biasa..bila pakar scan dan terangkan lebih lanjut alhamdulillah lega sikit..mmg x boleh buat apa sebab kita dh pregnant..kemungkinan fibroids membesar n mengecut ikut rezeki masing2..alhamdulillah baby sy bergerak aktif siap lambai2 masa scan minggu ke 11.. insyaAllah isnin hadapan check up n scan lagi..kali ni harap2 baby tunjuk jantina lah pulak..kalau ada rezeki tahu awal

Saya pun masa 7weeks scan doktor jumpa fibroid. Skrg ni dah 20weeks + pun masih ada fibroid, tp xmengganggu pembesaran baby. Alhamdulillah. Fbrd pun xmembesar. Baby je membesar. Awalnya mmg agak stress tp jgn ikutkan sgt. Makan kene control. Elakkan mknn yg blh besarkan fibroid (blh google). Doa byk2 insyaAllah smoga dipermudahkan smua urusan nanti. U too sis

nk kcut kurangkn mkn ayam,daging merah,soya,mkanan proses. bykkan mkn syur berdaun. sy pnah kne fibroid, tp baby sy xda sbb kntung kosong.

nak tanya, pergi scan klinik swasta ke? sbb saya 6w nurse kata buka buku pink 10w nanti. teringin juga nak try scan

3y ago

boleh pergi swasta nak check. 6w biasa nampak kantung dah. ada setengah org dah nampak janin and heartbeat 💓

waalaikumussalam, sya Alhamdulillah docnpakar da sahkan fibroid mengecut mggu ke 23 sya scan😁

3y ago

alhamdulillah..ada tips ka sis?

saya pun sis...skrg kndungan 9minggu 5 hr..dktor scan td nmpk fibroid 5cm