Breastfeeding

Assalamualaikum hai mommy's... Baby sy taknak menyusu badan ... Bila nak breast feed mesti baby macam nak muntah,, menangis² taknak... Dia just nak susu dalam botol saja... Susu badan banyak sangat,, rezeki dia... Letih asyik nak pump and bila nak ke mana² sangat susah... Ada tak petua atau apa² suggest untuk dia menyusu badan semula .... Tq mommy²

7 Balas

Ank sya yg ke5 kna vakum dan slma 4hari sya nurse yg jaga & beri susu formula..Hari 5 baru Ada air susu bdan sya tpi bby x mau menyusu badan..msa 2 bgkak susu sya...kwn tunjuk caranya agar bby menyusu air susu bdan kta dgn guna jari telingking kta ke dlm mulut bby kta Dan sentuh bhgian lelangit si bby...sya buat blik2 smpi bby nk menyusu bdan