Breastfeeding

Assalamualaikum hai mommy's... Baby sy taknak menyusu badan ... Bila nak breast feed mesti baby macam nak muntah,, menangis² taknak... Dia just nak susu dalam botol saja... Susu badan banyak sangat,, rezeki dia... Letih asyik nak pump and bila nak ke mana² sangat susah... Ada tak petua atau apa² suggest untuk dia menyusu badan semula .... Tq mommy²

7 Balas

Nipple confuse. Please get help as soonest possible. Or skin to skin dengan baby. Kalau terpaksa pam setiap 2 jam untuk rangsang breast itu sangat la penat. Anak saya dr hari pertama sampai 40 hari tak pandai hisap direct. Sy sangat penat mental dan fizikal. Luckily dia 40 hari tu tiba2 pandai hisap. Mudah kerja saya plus saya bekerja. Tak terdaya nak pam lebih dari 3x sehari kat ofis.

Ank sya yg ke5 kna vakum dan slma 4hari sya nurse yg jaga & beri susu formula..Hari 5 baru Ada air susu bdan sya tpi bby x mau menyusu badan..msa 2 bgkak susu sya...kwn tunjuk caranya agar bby menyusu air susu bdan kta dgn guna jari telingking kta ke dlm mulut bby kta Dan sentuh bhgian lelangit si bby...sya buat blik2 smpi bby nk menyusu bdan

Nipple confuse..cuba masuk group bf di fb, kt sana ada peer counselor yg blh bantu mcm mna nk ajar baby bf blk..

sis nipple pendek tak ??. . sya nipple pendek. . tapi ajar2. . sampai anak pndaiii

Try pujuk , skin to skin. Insyaallah boleh

Nipple confusion. Panggil segera PC dtg mmbantu

Huhu terbalik ngn sy.....