Anak Taknak Direct Feed

Hi mommy, anak sy baru 1 bulan & setiap kali sy bagi menyusu badan dia akan reject & menangis. Tapi kalau dipam & masuk dlm botol dia hisap pulak. Sy takut susu bdn sy berkurang, boleh tak mommy share tips utk meriahkan susu bdn walaupun anak taknak direct feed?

4 Balas

anak saya masa umur sebulan saya bagi Susu badan kerap dalam botol, sebab susu saya keluar laju dia asyik tersedak je. dia belum pandai control lagi. lepas 2bulan lebih saya direct bf, masa tu dia da pandai control minum, sekarang baby sudah 3bulan lebih direct bf juga

Baby nipple confius tu, dia mnum botol sbb botol susu kuar laju, direct susu slow. Trskn bg susu bdn, kalo pam pon kerapkan pam.

kalau nak meriahkan susu badan awak boleh jaga pemakanan. minum air banyak. pam susu kerap dlm masa sehari boleh la pam 3-4 kali

Sy plak terbalik ngn sis huhuhuhu