Baby taknak menyusu badan lama

Saya sekarang ni memang bagi fully susu badan cuma ganti dan ubah pada breastfeeding dengan botol. Masalah nya sekarang ni, baby saya dia menyusu badan saya tapi tak lama sampai tertidur dan kadang kumuh. Tapi bila letak je dia merengek lagi, jadi bagi botol susu, elok pulak dia habiskan 2 oz sekaligus. Macam mana nak bagi dia menyusu badan saya lama sikit, sampai breast kosong. Sebab bila dia berhenti susu tu, susu badan saya elok je menitik lagi. Btw saya terpaksa pakai nipple shield sebab puting saya tak timbul. #firstbaby #breastfeed

1 Balas

Sama mcm anak saya.. Dia akan tarik2 puting, merengek.. Menyusu pun kadang kejap jaa.. Atau dlm keadaan dia lali, tapi masih lapar..saya kadang rasa mcm dia tak puas ke?? . Bila sumbat botol habis 2 oz...