berpantang sendiri

Assalamualaikum, hai ibu2 semua... Sy mohon bantuan... Sy bercadang berpantang sendiri lps bsalin nnt... Ni 1st time nk bpantang sdri... Bleh x ibu2 tlg senaraikan apa yg sy perlu buat sms bpantang... Apa barang2 yg perlu sy sediakan utk sy&bby... Yg plg penting, to do list utk en. Suami... Sy dh ada sorg ank lelaki... Klu bleh, jadual harian lg membantu... Pengalaman ibu2 yg bpantang sdri, nasihat, tunjuk ajar pn sgt sy harapkan... Sy dh servey ckit2... Tp, rasa x byk info dpt... Mohon bantuan tunjuk ajar... Tma ksh byk ibu2... Smoga d berkati Allah selalu... Aamiin...

3 Balas

Saya 4 org anak semua berpantang sendiri..insyaallah kali ke 5 nanti pun berpantang sendiri..en suami kena byk membantu la..biasanya en suami saya akan tolong buat kerja rmh..memasak..uruskan anak2 yg lain la..dulu anak2 tolong jgk..tp kali ni ank2 duk asrama..tgl anak yg umur 9 & 6 je kat rmh ni..x dpt nak mintak tolong byk la..mujur en suami berniaga sendiri..jd nak cuti pun x susah la..masa first weeks berpantang kan..stanby lauk berpantang..ikan..sayur..buah..biskut..air..kena rebus air mandian herba..cr tukang urut..