SET BERPANTANG

Hai momies. Bulan dpn sy akn bersalin. Tp memandangkn sy jauh dr suami, sy bpantang sorang2. Dan ni ank pertama sy. Boleh tak momies cadang kn set berpantang mna yg sesuai dan berkesan?

10 Balas

Sis pakai set nonaroguy tu lengkap. Guna herba cuci tu cuci bawah.. InsyaAllah mmg cepat baik luka.. Minum air rebusan ape tah.. Pastu minyak titis kat pad.. Mmg bagus set nr. Sbb sy pon berpantang sendiri dr anak no 1 dan bakal no 3 ni.. Org lain rasa susah sbb diorg masih ada mak.. Sy xda mak.. Adik beradik pon sorg je.. suami cuti pon dlm seminggu je.. Tp minta la suami siap2 kan lauk utk sis yg dh siap bersih semua.. Tinggal masak yg simple2 je.. Allah Maha Mengetahui anak sy pon senang di jaga.. Dh naik keje hntr bs pon elok je..

5y ago

Yg penting sis jgn rasa stress masa pantang.. Enjoy je time boleh rehat dgn baby..

Boleh jer beli ubt bersalin dari farmasi atau kedai ubat cina... Kkdg ubt diorang lg mujarab.. sedara sy ada mkn ubt slpas bersalin yg dbeli dr kdai ubt cina n dia ckp mmg bdn rsa ringan jer... Mahal pon x..huhu..sy due bln 11 ni..dok fikir mcm nk mkn ubt tu jgk lah 😊 ubt2 diorang pon berasaskan herba jgk..

5y ago

Smoga dpermudahkan awak bersalin yer aishah... Jgn lupa byk zikir n doa .. n bykkn berjalan ...

Anak 1st? Kalau boleh dapatkan teman utk jaga 2mggu awal slps bersalin.Waktu yang penting tu puan.Bincang elok2 dgn suami dan keluarga utk dptkan bantuan ataupun jiran.Semoga Allah permudahkan urusan puan sekeluarga.

5y ago

bila dgr pengalaman awk, x sbar pulak sy nk bersalin 🤭

Berpantang sorg? Biar btl sis..mak x teman ke? Mak mertua ke? Mana blh pantang sorg2..lagi2 anak pertama ni..takut stress je nanti..

5y ago

ye. suami keje. cuti pun dpt x lebih dr smggu. ari2 lain kna bpantang sndiri. mak pulak dh uzur. stakat nk tgk2 bby tu boleh la. tp kalo nk uruskan sy tu, x kot. ape pun terima ksih utk pendapat awk. in sha Allah d permudahkan smua urusan nanti

Kate orang lps brsalin gemuk tpi sye knp tak gemuk2

5y ago

Ye kot sye nyusui tpi mkn kurang jdi tmbh kurus hahah

sy dulu amek dari suzyhoney, syok..

5y ago

terima kasih. nti sy survey. sbb bnyk sgt brand. xtau mna stu yg ok 😅 itu yg sy mtk pndapat smua

Nonaroguy

5y ago

Online je sis... Nr2u.com

bile due

5y ago

sy 13/10

Kne ada org tolong untuk 2 minggu pertama. Badan x kuat. Luka pun xbaik lagi.

5y ago

suami keje wak. cuti pun dpt x lebih dr smggu. ari2 lain kna bpantang sndiri. mak pulak dh uzur. stakat nk tgk2 bby tu boleh la. tp kalo nk uruskan sy tu, x kot. ape pun terima ksih utk pendapat awk. in sha Allah d permudahkan smua

Nonaroguy..minyak n phytonatal best. 🤗

5y ago

pernah tgk org komen brand ni. mcm ok je. boleh cuba 🥰 tq awk