anak kuning

assalamualaikum dan salam sejahtera...sy nak tanya, apa ibu2 buat untuk turunkan kuning anak?share sikit

10 Balas

sy kerap kn kejut bby n susu bnyk je sis . sy sndri plak xamal kn jamu atau ap ap mknn pns semntare mcm kari ke atau pon mknn yg d letak mcm2 herba tu . tok elak kuning ank lmbt sembuh . lg bnyk bby kencing berk lg bgos cpt dy buang kuning melalui najis dy . mak pon bole amal kn mkn anggur itam n minum susu kambing . antra bby cpt sehat atau x tu ikot pd bdn bby juga sis . asl kn kita usaha sehat kn ank . mudh mudhn bby cpt sehat ye sis 😊

5y ago

ye sis same same .

Sy kerap bg susu.. Mndikn dgn air daun durian belanda.. InshaAllah kte tawakal

5y ago

okay..tenqiu sis

Ksh susu ja setiap 2 Jam spya baby kencing n berak n kuning turun

Waalaikumussalam.. direct bf je setiap 2 jam even kalai baby tdo.

5y ago

ok noted..tq sis..baby sy dh 22hari..mggu lps dah turun tp naik balik

kerapkan susu baby ,and mandikan dia dengan serum mandian nuraz

Keep bf bby every 1 hour

bagi baby anggur hijau

kerapkan bg susu ibu

Kerap bg susu..

Sy mdykan ank sy dgn daun kucai.. N pksa myusu 2jam or 1stgh jm myusu kn baby...inshaALLAH trun kuning nya..