Baby susah tidur

Assalamualaikum. Anak sy 2 bulan 20 hari,tak suka orang dukung dia cara baring. Nak kena dukung cara berdiri je skrg. Kalau dia ngantuk,nk dodoikan pun susah sebab dia akan makin nangis bila dodoi cara baring tu. Boleh x bagi tips cara utk dodoikan baby selain dari guna cara baring tu? Kalau dodoi cara berdiri dia taknak tido plk😵‍💫

5 Balas

same dgn ank sy.. kdg xnk baring, nk dukung berdiri tu.. klo dukung berdiri tu sy letak kt dada then tepuk2 mau tdo.. skrg ni klo dia ngantuk sy dukung je cara baring tu pastu tepuk kuat2.. nnt mata dia auto terkedip2 nk tdo.. ataupun baring kt bwh n tepuk kuat2.. entah la stiap hari berubah2 perangai nye kne cuba mcm2 cara 😂

1y ago

tepuk dkt bahagian punggung ke? kira tepuk pampers la kan? siang2 nk bwk g mana2 susah la sbb dia nk tido tapi x leh