Cara tidurkan baby 5 months++

Selama ni dodoi dia, tapi belakangan ni, kalau dodoi dia ngamuk mungkin sebab dia dah besar tak selesa kena dodoi. Saya cuba letak biar dia tidur sendiri, tapi sampai ke sidah tak tidur, dia nangis. Saya angkat pujuk kejap, letak semula, nangis semula. Tak tahu cara nak dia tido sendiri macam mana. 😖 #firstbaby #firstmom #pleasehelp

4 Balas

Sebab dh biasa dodoi, nk mulakan rutin baru tu mmg ambil mse sis.. Ank sy pun ada perangai mcm ni..Sy guna buai.. Baru dia tidur. .Mlm je tidur tilam. .lps setahun sy cerai buai. Ajar tidur sendiri. . Mula2 tu mmg meragam sbb x biasa.. Lps 2minggu baru ok.. Tgk kt page baby language lg mudah nk dpt info sis..

Anak saya sebelum nie nak berdodoi juga, berbedung and berputing. Tapi sejak dah masuk 3 bulan lebih, dia taknak berdodoi. Dia nak tidur sendiri tapi nak baring terlentang. Taknak tidur dalam carseat atau atas riba. So saya bedungkan and sumbat puting. Nanti dia tidur sendiri

anak sye stat 3 bln, x nak tdo dodoi dah.. sme ade tdo buai or tilam.. tp kne sumbat puting jgak la klu nak bg tdo tilam tu..

try sumbat puting sis, sma mcm baby saya dh xnk Naik buaian . time tdo ltak atas katil bgi puting tdo sendiri xyah tepuk2