Loya tapi tak muntah

Assalamualaikum.. Alhamdulillah sekarang kandungan dah 9w1d tapi selalu rasa loya lepas makan, tapi tak muntah muntah. Nak makan pun kena fikir lama nak cari tempat makan. Kena masuk dengan tekak ? Tapi ada tak mommies yang loya tapi tak muntah muntah ? Ada tak yang mommies muntah-muntah juga selepas makan? bagaimana cara mommies stopkan muntah-muntah ni ya?

54 Balas

Sama dgn sy sis .. masuk ja 2bln ni asik rasa pening dan loya ja ..muntah2 xda pon . Bila nak mkn ,hidu bau mknan pon dah loya .. sis sedia kn asam je la..klo rasa loya mkn asam ..kurng sikit loya2 dan pening tu ..