Loya tapi tak muntah

Assalamualaikum.. Alhamdulillah sekarang kandungan dah 9w1d tapi selalu rasa loya lepas makan, tapi tak muntah muntah. Nak makan pun kena fikir lama nak cari tempat makan. Kena masuk dengan tekak ? Tapi ada tak mommies yang loya tapi tak muntah muntah ? Ada tak yang mommies muntah-muntah juga selepas makan? bagaimana cara mommies stopkan muntah-muntah ni ya?

54 Balas

Ada jgk cm sy kn.. Sma la, loya slalu, perut lapar tp x bole nk mkn.. Meleleh je air mata, skrg ni msuk 4 bln dh kurang la, dh bole mkn.. Tp tu la time mndi msti muntah pahit🤦‍♀️.. Lau nk ulang blk pregnant x sngup rsanya nk lalui lg

4y ago

Owh ye ke sis, sy nk mkn nsi je skrg ni, lau stakat ringn2 ni rsa x kenyang plk.. Slalunya mndi sblom mkn la, lau x abis muntah sume.. Smoga urusn sis n kita sume dprmudhkn