Loya tapi tak muntah

Assalamualaikum.. Alhamdulillah sekarang kandungan dah 9w1d tapi selalu rasa loya lepas makan, tapi tak muntah muntah. Nak makan pun kena fikir lama nak cari tempat makan. Kena masuk dengan tekak ? Tapi ada tak mommies yang loya tapi tak muntah muntah ? Ada tak yang mommies muntah-muntah juga selepas makan? bagaimana cara mommies stopkan muntah-muntah ni ya?

54 Balas

Owh ada jugak ek mcm saya... asyik rasa loya je...mulut asyik rasa payau n byk air liur...tapi tak muntah2...lagipun sy mmg tak suka muntah2 ni...mmg nak elak sgt2 😅 lagi sakit kalo dah start muntah kan... minyak angin dah jadi peneman saya sentiasa start dr mula loya...huhuhu tak sanggup la rasa mcm ni 😔 #9weeks

4y ago

Tula kan, kalau tak muntah lagi best kan. tapi loya loya pula 😂