Loya tapi tak muntah

Assalamualaikum.. Alhamdulillah sekarang kandungan dah 9w1d tapi selalu rasa loya lepas makan, tapi tak muntah muntah. Nak makan pun kena fikir lama nak cari tempat makan. Kena masuk dengan tekak ? Tapi ada tak mommies yang loya tapi tak muntah muntah ? Ada tak yang mommies muntah-muntah juga selepas makan? bagaimana cara mommies stopkan muntah-muntah ni ya?

54 Balas

Sama la sy pun mcm tu..sy skrg kndungan 10 mggu.. Biasa lps mkn trus abik asam utk hilangkan rasa nk muntah tu... Selalu je bawa asam masim pergi mana2..😂kalu bleh elakkan susu dlu, dan santan2.. Kurang sikit rse nk muntah kalau dlm pemakanan kita tiada 2 pkara tu.. Susu dan santan.