bayi tak nak makan

assalam...sy nk tnya...bayi sy dh msuk 6 bulan...tp xnk mkn..bila sy suap makanan dia nk muntah...dia mcm xblh terima makanan...adakah itu normal...?

2 Balas

wslm..puan bagi baby makan bubur kos g ke atau ada puree?? jika kosg puan kena bg dia masa untuk terima pada awal tempoh percubaan untuk makan..try bg anak mkn bubur kosg selama 4 hri.. kmdian baru next week tu bg makan bubur dengan lobak yg dh di jdkan puree... atau pucuk manis or etc.. #TAPSupermoms

Wassalam.. Blh tau mknn yg awk nk suap tu ap yer? Adakah puri buah atau syur? #TAPSupermoms