Bayi prem 34w lahir. 17/8 baru 6 bulan tp doc pakar dh suruh start bubur kosong

Macam mana nk tahu bayi dh kenyang? Kena bg berapa sudu? Kalau berlebihan mcm mana? Kalau nk suap dr awl pn nk xnk je buka mulut mcm dia blur2 lg.. tp mkn hujung2 sudu ..

1 Balas

okay tu ibu walaupun hujung2 sudu. ibu kena faham, anak masih dalam fasa mengenal makanan. tak perlu rushing. boleh follow group Happy Baby Foods Malaysia di facebook utk baca info ttg pemakanan anak.

9mo ago

starting, 2-3suap pun dh okay. tak perlu sampai kenyang. jgn lupa kenalkan air kosong mengikut umur.