Anak taknak duduk sorang

Assalam. Saya fulltime housewife, mommy kepada baby berumur 4 bulan 2 minggu. Alhamdulilah anak saya sihat. Cuma sekarang saya ada masalah dia taknak duduk sorg2, kalo saya pegi dapur kejap pon dia nanges. Pastu kalo saya letak dalam rocker dia dekat dapur sambil saya buat keje, dia nanges jugak. Dengan suami saya pulak dia tak berapa nak sangat. Macam mana ye? Baby saya jenis peramah, tapi kalo saya yg dukung dia, atau saya ade dekat2 dia. Kalo dgn orang lain, slalunye dia taknak. ?

1 Balas

Maybe sebab selalu angkat, selalu kalau direct breastfeed dia clinging sikit..beli pump electric, pump susu banyak2 dalam botol dan simpan.menyusu dengan botol, angkat bila perlu..untuk dia sesuaikan diri..anak awal nie..tak berapa kenal lagi parents, lagipun sight diorang pun tak berapa jelas..kenal melalui bau dan suara..banyakkan main dengan daddy dia..nanti rapat la.

5y ago

Hahah diorang dah pandai acah menangis, anak saudara sy umur lebih kurang sis, dengar suara menangis tapi takde air mata pun.tapi common la sis, awal2 nie diorang nakkan perhatian..lama2 dah terbiasa dengan rutin..insyaallah