BABY 4 MONTH TAKNAK PACIFIERS

Hai mommies, newbie here . My baby dah 4month 8days . Since dia 2month lagi dia dah taknak paci , dah macam² brand dah beli . Dia taknak jugak , ada tips tak macam mana nak bagi baby hisap paci ? From unbranded , avent , pureen , he or she , tomme tippe , pigeon . Dari flat ke round pon , semua dia taknak . How eh ? Sebab kadang² dia just nak nyot² je , taknak susu pon 😩 help me mommies . Thankyou

6 Balas

Cuba tgok video ig atau fb @babylanguage dia ajar cara utk baby lekat paci. Baby sy try satu jenis je and sy ajar dia pakai paci tu je. Alhamdulillah dia nak paci tu waktu dia nk tenangkan diri je mcm waktu nak tidur. Dia taknak paci bila waktu dia tak ngantuk. So kira okay la dia tak melekat nak paci je 24jam. Sy ringkaskan cara sy ajar baby sy 4months hisap paci. Lepas susu, terus sambung bagi baby hisap paci. Pastu kene pegang dekat mulut dia. Biar dia hisap je sampai dia lali nk tidur. Sy buat gitu je selalu. So dia lekat waktu nk tidur je. Harap membantu hehe

sebiji mcm baby sy skrg 4 month..still x nak pacifier😭..dia nak nyot2 puting sy je...nak ajar dia main kain lapin pun dia still x nak...semua benda dh buat...sy ibu bekerja..siang kalau dia bangun dia x akan tidur kalau x ada sy..kecuali terlampau letih baru dia tidur..itu pun nagis x henti...kita ada sebab nak ajar baby pacifier bukan sbb malas..tp sbb sy ibu bekerja..org lain yg jaga...😭

3mo ago

sudah puan...semua jenama dh beli...dia x nk jgk...

puan boleh lekatkan puting botol susu di pacifier, pastikan lekat takde angin masuk, ni cara saya jumpa dekat group kimm ataupun cara lain sy bgi dia pacifier dekat mulut tpi pegang botol susu mcm kita bagi susu,, baby dia confius kejap sbb puting lain tapi dia nmpk kita hulur botol tu,,cara tu berhasil bgi sy 🤭

Macam sy, at first memang baby tak pandai nyot2 puting. Asyik luakkan balik je. Sy tolong pegangkan pacifier utk baby nyot2. Lama2 tu dia dah pandai.

Elok lah dia tak nak pacifier. Dia nyot2 puting ibu ke puting botol susu? Kalau dia tak nyot2, apa reaksi anak? Boleh bagi teether.

Sy bg anak mainan… dia gigit main elok je. Baby nk masuk 5 bulan