Duduk rumah dengan mertua

Assalam...sapa pernah dduk dgn mertua? Sy dduk umah mertua, mcm2 jadi 😭😭 dia suka cari salah sy..suami sy plk bkn nak pujuk sy..dia bela lgi mak dia 😭😭 sy prnah bgtau nk sewa umah , dia ckp dia nk dduk dgn mak nye..xnk sewa umah...😭😭 Sy xtahan dh dduk mak mertua sy 😩😩

31 Balas

Wassalam, sy prnh lebih kurang 1 thn. Ada 3 bln berturut2 dia tinggalkan sy sorg kt rumah mertua. Dia xbg sy balik duk dgn mak sy. Mmg tertekan. Dlm rumah tu ada family abg, kkk & adik dia. Ramai & x selesa. Suami sy pn sama akn menyebelahi mak dia wlpn slh. Itu blm lg lynn buruk yg sy terima. Tak rasa mcm isteri. Sis tak boleh ke bertegas pulang rumah family if sis ada family? Ke suami baran juga mcm suami sy. Sabar ye sis. Minta tlg pada Allah dgn solat & sabar. Semoga dipermudahkan urusan sis. Semoga sis bahagia.