Pendarahan

Assalammualikum. Saya nk tanya, saya baru 28w. And tadi pergi buang air kecil, lap dengan tisu kuar darah cmni. Sy pergi hosptal utk chk, and skrg kena tahan wad. Doc cucuk ubat matangkan paru2 bby, takut bby delivery awal. Doakan sy🙏🏻😭

Pendarahan
23 Balas

Insyallah xde ape ape. Saya 29 week bleeding jugak and warded sbb ade bukaan 1 cm. Kene cucuk dexa and neuro protection stanby kalau kalau ade contraction or bukaan lebih. And that time pon dapat tahu saya pp type 3. Masa week ke 32 kot x ingat saya kene tahan ward and tunggu dalam ward sampai bersalin. Suppose kene czer minggu 37 tapi masa 35 week nk masuk 36 week saya bleeding and terus kene czer skali jalan. Alhamdullilah baby skrg dah setahun 3 bulan dah sekarang ni.

banyakkan rehat ye sis jangan buat kerja berat adik saya bleeding 2x first 7w banyak sgt darah berhari2 tp alhamdulillah baby ok pastu masa 33w bleeding masa kencing sikit tp baby pun ok masa tu sampai warded 6days plus contraction kuat then 2w sebelum due air ketuban pecah, bersalin normal alhamdulillah sis positive je okeyy moga mudah urusan sis

saya tiap malam selalu sedekah alfatihah untuk janin.. saya. sebab doa kita sebagai ibu ni makkul. kena yakin lah.. doa kan setiap mala. sebelom tido..sis.. amal surah 3kul alfatihah sedekah kat bby dan diri sendiri..

Awak bnyakkan rehat kena jaga betul2 kandungan tu. Makan tu jngan makan sebarangan kalau boleh makan yg bagus untuk baby. Buat kerja jangan letih. Awak kena jaga diri awak pentingkan dlam kandungan tu. Jngan fikir yg negetif okey.

W'salam. Semoga dipermudahkan segala urusan & baik baik shj. 🤲🏻

selawat banyak² , semoga baby tak apa² . moga urusan awak dipermudahkan sis 🥰

semoga urusan awak dipermudahkan❤️. semoga awak dn baby baik2 saja.

Wa'alaikum salam Semoga di permudahkan urusan bersalin Aamiin2 🤲

Semoga dimudahkan urusan awakkk! Kuat n positif tau!🥺🤍

Allahu.. semoga Allah lindungii awak & baby.. jagaa diri baikk2