ubat matangkan paru2 baby

Tumpang tanya... kalau masukkan ubat matangkan paru2 baby berapa kali ye kena cucuk?.. #26 week

7 Balas

Sy pun x pasti.tp 12jam sekali cucuk.td 1.30 tghari.mlm nnti pukul 1.30 pagi cucuk lg nurse dgn doc bgth td.rs mcm kne gigit semut kebas die.sakit kejap ms cucuk.tp lps tu ok x sakit dah.ms cucuk tu kne thn sikit.

Kalau tak ada gdm, 2 kali cucuk. Kalau ada gdm 4 kali cucuk

Sya hari tu 4 kali cucuk kena tahan kat wad sbb ada GDM on diet

utk keadaan sy 2 kali lepas 12jam nanti cucuk dos ke 2 plk..

3y ago

Masa cucu kandungan 30 minggu.. Alhamdulillah Bersalin 38minggu 6 hari..

sakitnya dexa😥 lps cucuk rsa ngntuk..

cucuk hexa ke..2 dos je.selang 12 jam

2x je ubt tu bertahan selama sbln