32 berat bby puan brpa?

Korang boleh share xberat bby brpa ketika hamil 32 weeks? Sebb saya dh admin wad ,jln dh buka 3cm ,tpi berat bby terlalu kecik ,nk mkm apa bg berat bby naik ? Xmau bby kena tahan nicu ,xsanggup rsanyaa bg dia kena tahan nicu ,hari ni baru complated cucuk dexa untuk kali kedua untk mantangkan paru2 baby ,24minggu dahh cucuk dexa kali ni kena ambik lagi sekali ,,now bby pulak kecik 1.05 ,cmna nk buat ni bg berat bby naik ,boleh share x ,?sapa ada pengalaman mcmni ,tpi klu bby nk kuar jugak saya redhakan aja ,??

8 Balas

Ibu kena makan banyak. Yg sihat². Kena mkn jugak supplement yg bantu penyerapan khasiat. Sy sblm puasa hari tu berat baby x sampai 1kg. Sbb alahan takboleh mkn nasik. Beray baby dan berat sendiri tak naik mana pun. Skrg dh tak puasa, mmg konsisten makan supplement dan keep on makan bnyk² haha alhamdulillah baby dh masuk 2kg. Still x cukup berat tp alhamdulillah bertambah.

premature ni..tp x pe ikut arahan doc..asal bby sihat...sementara ni mkn makanan yg bagus utk bby...semoga dipermudahkan...

Kalo jln dh buka , doktor matangkn paru2 baby ja . Berat baby susah nk tambah . Hihi , tetap kena masuk nicu .

5y ago

Xyah stress...nnti baby keluar mmg kne rawatan rapi,sbb die sensitive dgn keadaan keliling,sbb kecil dan pramatang,mudah dijangkiti penyakit,so sis kne amalkan sikap kedekut...jgn kasi org ambil ank suka2...xde apelah msok nicu tu...jgn lupe kerap kasi susu badan...

xpe sis..nnt dh lahir usaha bg tambah berat..skg ni sis jgn stress..hope semua selamat ye sis..

5y ago

Amin ,terimakasih ya kata semangatnyaa ,dok harp mcm tu laa

Kalau saya berat baby dlm 3.3kg. Moga semua urusan puan dimudahkan nanti. Aamiin

Smoga dpermudahkan ye sis ... Amin

Knp bersalin awal dik?

5y ago

Tulaa kak ,pasrag ,barang bby apaa xprepair lagi ,tu tu kena masuk wad ,darah pun dahh start trun dahh ,smoga allahh permudahkan segalanya🙂

ksh bnyk2 dya mkan