Redha..

Assalammualaikum..saya seorang bakal ibu yang tengah pregnant 4bulan..harini saya telah di uji dengan di tamatkan perkhidmatan bekerja..berniat nak cari duit untuk bakal baby yang akan lahir dan membantu meringankan beban suami..hati sedih dan sakit sebab hilang mata pencarian..doakan saya semoga di murahkan rezeki baby dan kami sekeluarga ?

17 Balas

Bersabar ye. Saya bru berkahwin umir 35 tahun, lst year. Byk habiskan duit sendiri sbb x nk buat loan. Unexpectedly, accident, kreta pula total lost. Dlm nk aim bekerja utk kumpul duit for a new car, dpt berita pregnnt. Dh risau dgn finance. Mn nak make sure duit cukup utk besarkan anak pertama. Sy pula dh x blh aktif bekerja dh. Tp sy Bersyukur dan redha. Sbb rezeki dtg dlm bntuk anak. Alhamdulillah dpt terus timang anak pd usia 35 tahun pdhal risau juga dgn usia mkn lanjut, bila dpt anak klu kahwin.

Mcm sy pulak..2 bulan lepas berhenti keje Allah bagi rezeki mengandung..behenti sbb xtahan situasi tempat keje..ingat nak cari keje lain..tapi .2 bulan lepas tu disahkan hamil 4 minggu.....so moral dri story ni...insyaAllah rezki ada nanti..banyak2 doa...semoga ade rezeki kita terutama suami...sbb kita pon xdpt nak keje kan bantu dia...sbb alahan dan sebagainya

InshaAllah ada hikmahnya. Harap sis bersabar & istiqamah dalam mengharapkan pertolongan Allah. Anak sis akan bawa rezeki dalam keluarga sis nanti. Masa ni lah segala2 rezeki anak ni akan diaturkan oleh Allah. Banyak2 doa. Sy doakan sis & keluarga dilimpahkan rezeki yg berlipat2 kali ganda dan hidup dalam keberkatan. Aaamiinnn.

sy mse dpt thu preggy tu~ baru je sbulan stgah bkerja ~ ingt larat nak bkerja . yela tmbh da thu nk ada bby . lg lah nk kumpul duit tuk bby nty . tp apakan daya~ di uji alahan yg sgt truk . muntah2 . pening . rasa nak pitam . sensitif bau ~ terpaksa jgak la berhenti .. harap2 ada lah rezeki bby ...

Semoga Allah permudahkan segalanya dari segi kewangan dan kesihatan sis. Saya pun baru kahwin bulan 1 and Allah bagi rezeki mengandung. Tak sempat nak cari kerja lain tapi happy sgt sgt sbb Allah bagi saya baby 😊

Waalaikumsalam..sy doakan semoga di permudahkan segalanya buat sis dan suami...insya allah ada rezeki baby sis nt...sabaq nah...jgn. pikir sangat dan jgn sedih2 sbb x elok untk baby dalam kandungan.....

Sbar ..perancagan allah lg baik..mungkin ada hikmah... insyallah rezeki allah bnyk cma tk thu dri mne kita akn dpt..apa pun enjoi jd ibu hamil..sbb tu pun rezeki dan amanah dri allah..

Insyaallah sbar ye sis, xpe stiap khadiran ank mmg dia dh bwa rezeki utk kta..mcm sy tpksa bhnti keja,bla thu mgandung n husben pn mtk dk umh je..alhamdulilah husben dpt naik pangkat

Aamiin ya Mujeeb .. Semoga sis dan suami serta keluarga dimurahkan rezeki ..selamat..tenang hati Aamiin

Mg Allah.pmudahkn segalanya dan murahkan rzki sis selepas ini....Allahuma aamiin🤲🏻