hb low

Assalammualaikum.. Sye nk tnye, mcm mne nk naik kn hb n zat besi dlm bdn.. Sbb ubt yg di bri dri klinik sye x blh nk mkn, dn sye x mkn sayur n buah... Snang cita jnis ubt capsul mmg x blh mkn klau mkn x lme mntah ubt tu kluar.. Mcm mne nk atasi msalah ni sye dh 20weeks.. Tpi hb 8.7 n zat bsi hnye 4 shje.. Ada x ubat cecair yg blh di ambl atau bli kat mne2..

31 Balas

try mkn maltofer.. sy zincofer x boleh telan, tukar obimin, pn x mkn jgak.. heeheee.. seram sgt saiz ubat tu.. last2 masak sndiri rebus kurma merah.. then minum.. naik la dari 9 ke 11.. skarang mkn maltofer.. isap2 je rasa coklat.. sedap sikit.. sy x bgitau kk pn sy x mkn obimin tu semua..

4y ago

ade maltofer ni pn jarang2 jgak mkn nye 😅 penat mkn ubat dari start pregnant.. adeh..