hb low

Assalammualaikum.. Sye nk tnye, mcm mne nk naik kn hb n zat besi dlm bdn.. Sbb ubt yg di bri dri klinik sye x blh nk mkn, dn sye x mkn sayur n buah... Snang cita jnis ubt capsul mmg x blh mkn klau mkn x lme mntah ubt tu kluar.. Mcm mne nk atasi msalah ni sye dh 20weeks.. Tpi hb 8.7 n zat bsi hnye 4 shje.. Ada x ubat cecair yg blh di ambl atau bli kat mne2..

31 Balas

Saya sama mcm awak, saya beta thalassemia, hb saya 8.6 je x naik2 dah 30 week preggy dah. O&G dah kiv untuk masuk darah dah kalau x naik jugak next appointment. Mcm2 dah saya cuba untuk naik kan hb, mmg masih lagi x naik. If ada sapa2 boleh suggest apa yang bagus untuk naik kan hb, selain mamariam, jus delima sbb dah try x jalan

3y ago

bayam,kacang kuda,kerang,hati ayam,beetroot