hb low

Assalammualaikum.. Sye nk tnye, mcm mne nk naik kn hb n zat besi dlm bdn.. Sbb ubt yg di bri dri klinik sye x blh nk mkn, dn sye x mkn sayur n buah... Snang cita jnis ubt capsul mmg x blh mkn klau mkn x lme mntah ubt tu kluar.. Mcm mne nk atasi msalah ni sye dh 20weeks.. Tpi hb 8.7 n zat bsi hnye 4 shje.. Ada x ubat cecair yg blh di ambl atau bli kat mne2..

31 Balas

kalau sis xboleh nak telan ubat n sayur @ buah buahan secara fizikal, buahan sis boleh blend buat jus.. xda cara yg lebih mudah dh sis.. kena telan juga demi baby.. buah yg elok untuk hb jambu batu yg xda biji dan delima.