muntah

Assalamualaikum, Sya nk tnya mcm mna nk elakkan muntah slpas mkn vitmin, asid folic msa mngdung..? Sbb sya slalu je lpas mkn smua tu..dduk dlm brpa jam akan muntahh?..alahan sya dh xde..tp bila lps mkn ubat mntah..jd sya tkut nk mkn ubt2 tu stiap hari sbb xselesa dgn muntahh tu smpaii pedih dada..dlm seminggu 2hari sya mkn..ada xcdang mcm mna nk elakkan muntah msa mkn ubat tu? Sya hrap sya dpt mkn vtmin2 smua tu, dgan teratur yg doktor bagi..klu blh sya xnak tinggl mkn vtmin,supaya dpt bekalkan vtmin untuk bby dlm kndungn dgn baik.. #8/3/2020

2 Balas

Mkn sebelum tido sis , sy dulu pun mcm tu jgk . Tak sampai 10minit makan ubat terus muntah . Lepas tu sy tukar rutin makan ubat sebelum tido . Try ngan air kosong dulu , kalu tak bole jugak bole try minum ngan sunquick tanpa gula .

Lps mkn ubat, mkn la buah2.. Bg hilang bau2 ubat kat tekak..