tak minum susu ..telan ostenutrix shaklee je. mencukupi dh ke?

assalammualaikum sy bru 7w.bkk pink blm bukak. 2.2 bru g kk. soalan sy sy x, mnum susu trim 1 ni. sy telan ostenutrix shaklee (kalsium) je. adekah memadai dh untuk kandungan sy?? mekasih yg sudi jwb.. tq ye

9 Balas

Senang mnum susu kotak.. Trutama HL tu.. Komplit da.. Asid folic, dha protein.. Sy sume ank2 sy mnum susu kotak je.. Hb pn cntik.. Lw nk mkn obimin o zincofer tu sesekali je sy telan, if susu da hbis.. Kuning ank pn kjp, bcaan xtgi, baby pn beso helok..

klau pda sy , better amik susu . mcm sy minum susu efferty mama ckup dah smua klngkpan nutrisi untk bby , dctor kk pun okay sy minum susu tu hb tk low . even dh complete susu tu dctor still sruh mkn zincofer .

Waktu mengandung ni, apa-apa ubat/supplement yg diambil sebaiknya perlu dapat kebenaran doktor ya. Walaupun ubat/supplement berkenaan kita dah ambil since before pregnant lagi.

sy pun masa nak 1st ambi ostenutrix shaklee ja... anak lahir tulang kuat... sy pun xpernah kena krem kaki... susu tu skali skala ja minum..kalau dah minum susu .x dah ambi ostenutrix....

4mo ago

mekasih tule byk sy rase bile mkn oste ni. bdn kuat cergas. lawas pn lawas xde smbelit. akn mkn spjg ngandung ni

X pasti la sis, sy minum susu kotak je sbb dlm tu pn ada protein skali selain kalsium..

Refer dr for better advice for any supplement utk consume masa pregnancy

Masa pregnant, nak ambil apa2 supplement kena consult dgn doc dulu.

biasa doktor suruh ambil real food

awal2 nie folic acid pn da ckup..

5mo ago

folic asid sy telan jgk. 2mgu lps gusi bengkak huhuhu sakit. tu yg ambik kalsium & tyer soalan mcm ni hihihihi. tq respond