Tak breakfast

Xpe ke x breakfast? Sy 10weeks dh..mmg xbreakfast sbb bangun lewat 🤭 actually sy kerja sndri..jadi dtg ikut suka hati..tu yg selalu lps subuh tdo semula smpai pkul 10-11..dh bangun siap2 g office..kul 12 @ 1 bru kuar rumah terus lunch..bangun tdo sy minum air kosong je..roti sy xleh telan kalau baru bangun tido..dari bujang mmg dh biasa x breakfast..efek x kat kandungan?

2 Balas

Saya pernah tak breakfast baby lemah. Sy ulang alik kk, hosp swasta, hkl sbb nk repeat scan dlm hari yg sama. Sy sedih smpai xlalu nk mkn tp suami sy suruh lunch dulu. Pukul 1pm ms tu. Lps sy lunch, beberapa jam lepas tu baru sy rs baby kick. Lps kes tu sy dh xberani skip breakfast lama sgt. Sbb sy ingat lg doc scan dia ckp heartbeat xjumpa n kena keluarkan baby. Tp anak sy dh 9 tahun. Nasib baik sy lunch jugak haritu. Buat pengajaran je sis..sy tak tipu, mmg sy menangis teruk depan doktor haritu sbb hampir kena keluarkan baby. Ms tu baby dlm 20weeks. Makanlah sikit at least sebelum tidur atau pagi tu snacking ke.

10mo ago

Ala tkt..inshaallah sy ubah rutin..tapi selalu pkul 2,3 pg lapar sy mkn..at least roti @ biskut smpai kenyang sblm tdo

Apa² rutin time bujang dh kena ubah msa pregnant puan. Breakfast at least makan buah. Baby perlukn nutrisi utk berkembang. Ibu ok tp baby yg kecik tu x ok. Bygkn last makan malam dh pukul brp.. Membawa ke tghri, lama sgt tu x makan. Ksian baby kecik² dh puasa setiap hari.

10mo ago

Inshaallah..sy cuba ubah..selalu tdo lewat pkul 2,3 pagi lapar..sy mkn jgk roti ke apa2 smpai kenyang dlu sblm tdo..