kuning babyy

assalammualaikum hi smua . blh bg tips tuk turun kn kuning bby selain kerap menyusu ?? sbb sye mmg bg susu 2jam skali . hmm penat hulur hilir dgn luka czer. ?

19 Balas

saya czer jugak, hari ke 30 berpantang baru kuning anak saya turun 61 dan tutup buku. hari ke 22 misi amik darah di tengan baby utk check darah okay atau tak & amik sample urine jugak. alhamdulillah semua okay, takda problem apa2. saya ikhtiar macam macam jenis mandian, tapi kuning tetap susah nak turun even tak pernah pun atas 200, semua bawah 180 je. just kerapkan susu baby, lg kerap dia berak lagi cepat kuning baby turun. mommy2 jangan stress, normal ja misi bagitau, tak semua baby kuning dia sekejap, ada yang sebulan pun masih ada tapi masih range normal. ikut pada darah baby jugak. dont worry okay ?

1y ago

terima kasih mom