kuning babyy

assalammualaikum hi smua . blh bg tips tuk turun kn kuning bby selain kerap menyusu ?? sbb sye mmg bg susu 2jam skali . hmm penat hulur hilir dgn luka czer. 😔

19 Balas

pengalaman sy dulu anak kuning hampir tukar darah sbb kuning anak tinggi btl. so, doc bg last chance utk sy usaha masa dlm wad. cara akhir sy, setiap sejam sy kasi bangun baby, paksa dia berjaga selama sejam & menyusu. lepastu bg tidur balik. sy ulang² bt bgtu smpai sy keluar wad. kuning anak turun. makan pn mau pantang jg sis. sy dlu, silap makan sikit kuning anak naik mencanak. ikhtiar akhir sy, mkn bubur & ikan bilis. air horlicks ja masa anak kuning. dari kuning anak beratus² sampai la 70 jak bacaan.

1y ago

maaf nk tnye . mcm mana kejut baby ??