Puasa ganti ketika hamil 3rd trimester

Assalammualaikum slmt pg.. Hai ibu² sekalian.. Nk tanya, ada sesiapa yg pernah puasa di bulan ramadhan or buat puasa ganti ketika hamil 3rd trimester? Anda sahur apa ye? Lpstu, gerakan baby ada effect tak? Cukup 10 gerakan or kurang atau mcm biasa je.. Sy nk ganti puasa, tp takut bawa kesan pd baby pulak..

2 Balas

Sy baru nk p tnya dktor next week pasal ni.. Sbb ada lg 4 hari xganti puasa. Risau jgak nk puasa.. Tkot effect baby. Sbb skrg bila xmkn je, msti rasa pedih perut.

Sama la. Sy pn nk ganti puasa. Tp risaukn baby.