Berikan kata kata semangat 😊

Assalammualaikum. Saya sedih kadang kadang terlepas pandang pada anak saya. Saya ibu yg bekerja balik kerja settlekan hal rumah. Basuh baju. Kemas apa yg patut. Waktu malam mesti terlepas pandang beri susu pada anak. 3hari ni 5jam sekali bagi susu pada anak. Ikutkan 2 - 3jam sekali beri susu pada anak. Anak saya pun tk nangis untuk minta susu. Tapi kena beri 2-3jam sekali. Saya mungkin penat sangat. Dh set alarm pun saya bangun tpi tertidur juga. Suami bekerja malam sahaja. Anak masuk 3bulan minum susu 4ounz setiap 3jam sekali waktu siang . Cuma malam last dia minum pukol 10malam 4ounz lepastu masuk waktu tidur. Walaupun saya dh set jam 3jam sekali tapi masih 5jam sekali saya tersedar untk beri dia susu. Anak pun tk meragam waktu malam. Waktu saya belum start kerja memang 3jam sekali beri dia susu walaupun dia tengah lema. Sejak dh bekerja penat di tempat kerja. Buat kerja rumah selepas balik kerja. Kesian anak 5jam sekali baru minum sejak 2 3 harini. Pernah ke ibu ibu mengalami keadaan seperti saya 😊

6 Balas

Yang surirumah tapi pjj pun alami je sebab dah penat sangat. As long cukup susu diberi, so takde dehydrated