Bayu minum susu 4oz , 5oz

Assalammualaikum ibu ibu , ada tak bayi ibu ibu minum susu 4oz 5oz umur sebulan , anak saya sekarang minum susu 4oz atau 5oz 2jam sekali. 2jam sekali mesti dia akan bangun waktu malam, siang 3 4jam baru bangun untuk menyusu itu pun perlu dikejutkan. Normal ke bayi minum 1bulan16hari minum 4oz atau 5oz.

4 Balas

Waalaikumussalam. Demand anak berbeza² kalau anak saya sebulan lebih minum 3-4onz. So kalau anak memang demand begitu so follow je mommy. As long anak minum ya

1y ago

thankyou sis, tapi nurse cakap 4onz banyak sangat

demand baby tak sama awak. mcm sy masa umur 2-3bulan baby minum 2-3oz. 3-4bulan 3-4oz. 5-6bulan baby minum 4-5oz. setiap 2-3jam sekali.

1y ago

oo. kalau susu fm 4oz mmg byk awak. sbb susu fm ni lebih pekat. dan take time utk hdm dlm perut baby kita. kalau kurang oz baby awak meragam tak? dh cuba buat tak? kalau susu ibu mudah diserap dn dihadam oleh baby lebih cpt.

kena selalu check puting,takut overflow tu yg laju minum x sempat kenyang,beli puting yg bulat TGH dia jgn segitiga.Kot2 lah😅

demand anak lain2..

1y ago

thankyou sis 🥰